11 Jul 2011

XPDC Kg Bantal...Part 2

Kite sambung balik....(sambil membetulkan urat2 yg tersimpul ni jap)..adoiiiiiiiii...

Dalam kul 4.35petang kami sampai ke destinasi..dari kul 9.00 pagi hgga 4.30 petang..7 jam lebih....

Ape lagi, yg penting, carik toilet....kah3....sebbaik ada toilet kat chalet kg seberang....after membuang segala yg patut, aku n Nona pon tunggu bot utk ke seberang (Kg Bantal)...geng2 yg naik bot dah sampai awai dah dengar katanyer..ceitttttttttt...

Nampak x seberang sana tu...itulah Kg Bantal...

 Bot dah sampai nk amik kami..PADI(pendatang asing dgn izin)..kah3

Ase xnak turun jer dri bot tu..besh giler...

Setelah sampai ke Kg Bantal, kami terus menuju ke Aspura (tempat tinggal kami sepanjang xpdc)..Aspura ni adalah dalam kawasan Sekolah Kebangsaan Ulu Tembeling...Yg haru biru merah pink coklat sume adalah...kat Aspura kebetulan xde letrik..kah3..no kipas, no lampu...sebab sehari sebelum tu, ada ribut, so, tenaga elektrik terputus...

inilah Aspura, sebelah kiri...

Di Aspura ni, kami tinggal beramai2..masing2 mengeluh kepanasan...huhuhuhu...lepas jer sampai Aspura, rehat kejap, trus amik wuduk n wat solat jama' taakhir...ase cm nk pengsan jekkkkk...yg harunyer...air sgt2 kecik....ehehehe..ini mcm tanda2 nak xde air jek..biar betikkkkkkkkkk..

Mostly umah kat kawasan ni ada generator..sebab mereka mmg dah terbiasa xde letrik..so, diorg perlukan generator arrr...yg beshnyer, kat cni astro diorg pasang sume kat aras bawah2 jer..ade tu kat atas ranting kayu jek...sbb signal astro tu lagi jelas klu letak kat aras bawah..hihihihihihi..


Masjid Kg Bantal..port kami berkumpul utk makan....

Setelah membersihkan diri masing2..kami pon terus ker Klinik Kesihatan Kg Bantal utk setup barang2 utk persiapan kem kesihatan esok harinya...Aku nyer port adalah di sekolah, sbb aku yg request pi sana...kat sanan nanti ada program utk budak2, dan yg penting, seramai 13 budak2 pendidikan khas yg bakal di screen oleh aku...


KK Kg Bantal....

Pada malamnya, kami bergelap...mujur ada seorang pakcik ni yg prihatin dan offer kami utk pasang generator utk pasang lampu..tpi pakcik tu ckp, utk 3 jam, kami kne bayar rm20....kami pon bersetuju arrr utk pasang 3 jam jer..mmg baik sungguh org2 kat sini...dahlah kne beli petrol kat seberang plak tu...terima kasih, pakcik!!!

Utk pngetahuan, minyak kat sini dijual agak mahal sebab faktor pengangkutannya yg agak susah..

bersambung.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...