3 Nov 2012

Vacuum (Part 2)

Aloooo.....mak aiiii...sakit nyer pinggang...

Okey...sambungan...

Pas 2 mggu berkelana, fikiran x menentu..bla bla bla...pandai ngayat haku nie...den pi jumpe balik Dr Suraya utk repeat scan....mase ni spotting ade lagi tau...tpi x banyak arrr...main main gitu..main-main pong..cuakkk still adooo

Mase ni pegi ngan hb plok..Mule2 Ms Chong swuh dtg pagi, tup2 doc ade emergency case, tgguh ke ptg plok...lagilah cuak x abishhhhhh jugak...adoiii...

Petangnyer, den nyer case no 1..wakakaka....soklan doc yg pertama, camne?ade muntah2, loya2...dgn keadaan yg selambanyer..den jawab..xde pon doc..saya ase okey jer...ni yg wat saye cm takut jer ni..doc pong reassure, alaaa...org lain-lain...ade yg sihat walafiat jer mase mengandung, ok jer baby..dgr cmtu, lega sket..

Siyesss beb, den xde pening2, muntah2, breast pain..my only symptoms was, No Menses...tu jer...nk kate cramp, xdok gop..guane tu...opismate den, sampai muntah2 sume..den lanyak jer, bleh mkn sume bende..cmnelah haku x isau....

Nilah mase yg ditunggu2..bab ni mmg lawak sket..nok kate bengong pon yer..hahah...mse den nk TVS tu, den dah siap2 prepare utk TVS ar..korang taulah kan, klu TVS kne scan ikut bawah, nk cabut ler kununnyer sluar..nak plok tu, den ni jenis retroverted uterus (rahimterbalik)..klu wat abdominal scan mmg fail sokmo..so, dgn ekspektasi berkenaan lah den ingt kne cabut bagai...

Tup2 doc ckp..eh, xyah xyah, kite try abdominal scan dlu, klu x jelas bru kite TVS okey...kah3...ngokngek lah hakuuu...Sila teleng lagilah korang yer....


Alhamdulillah, mase ni sume okey..hb dah nmpk sume...huhuhuhuhu...syukur sgt2..ms ni hb x tgk, die ingtkan xleh tgk...cesssssssss...doc pon ckp..haaaa...nmpk x tu...dah besar die sket...perghhhhhhh...legaaaa...

So, doc pon bgilah senarai vitamin yg kne makan...den kne makan Pramilet/Iberet and Neurogain...

Kalau hb <11, makan Iberet...>11, makan Pramilet...hmm gambor pramilet x amik lorrr...Inilah rupenyer Iberet n Neurogain berkenaan.....



Doc bgi nasihat, utk 1st trimester ni, x bleh ehem-ehem...sekian...

Tggu kemunculan Vacuum (Part 3)

31 Mar 2012

Vacuum (Part 1)

Bersawang doh blok ambe...huhuhu...(sambil sapu-sapu sawang)

Setelah berbulan-bulan x hapdet..arini jari jemari montoks ku rajin plok nk bjalan2 atas keyboard arini..layanssss..

Alhamdulillah...Syukur atas kurniaanMu Ya Allah...


Kalau korang refer post2 den yg sebelum ni, mesti tau yg den keguguran end of last year...1st peyet dtg february 2012....X sangka pada 1.4.2012 den dapat BFP...actually mase 28.3 tu dah nmpk faint line (kne juling arr mata sket)...betoi la org ckp within 3 months after dnc memg fertile...agaknyer waktu dnc, doc dah kuret lapisan2 yg x sihat kuttt...(agak-agak haku je nie..)

Ni adalah ff den LMP 1.3.2012



Lihatlah kelompangan ff ku ini..korang jgn ikut, kang den tarik tinge kang...hehehe...mase ni mmg niat nk amik bile kt pertghan cycle ajer...den saspek ovu maybe dlm 19 or 20hb 3 gitu..predict ajoooo...

Tup2...mase 15hb 16hb 4...den kuar brownishhhh..cuakkkk bebbbbb....17hb 4, trus balik kuantan, pi KSH, jumpe Dr Suraya...Dr Suraya pon ape lagiiiii, TVS la den....mase doc wat kuar alat tu dr miss V, mmg penuh brownish arr..Dr Suraya pon mase tu bgi chances 50-50 arr...klu ade rezki, adelah...next 2 week nyer kne repeat scan....

Nilah rupe scan pertama hakuuu...sile telengkan kepala anda...5w3d..EDD 10.12.2012



Dr Suraya swuh wat test Antenatal 1A screening arrr..utk rule out ade ape2 problem or x...mule2 tu, den ingt wat MOGTT je..minum air gula tu..rupenyer screening penuh...

Alhamdulillah, result ok...

GTT (Glucose Tolerate Test)
Fasting  4.6 mmol/L       After 2 hrs   6.3 mmol/L

Dek kerana spotting berkenaan, Dr Suraya bgi Duphaston...next 2 week nyer, jumpe balikkkk...

To be Continued


Dang Geun Song......

Hihihi....

Bile ckp pasai lgu ni, tringat cite korea My Girl...mase si Yoo Rin nyanyi lagu kat Gong Chan..wakakakaka...

Nak dijadikan cite, duk kerana berulang kali ulang tgk cite tu, cm buleh terhafal plok...Citenyer, mase wiken bbrp mggu lepas, duk nyanyi lagu tu kat dapur..pastu encik somi tanyer..lagu mendelah plok..semenjak tu, lagu ni mmg kerap den nyanyi mase klu call somi...terkekek mamat tu gelokkk...



Hmm...sket gi nk balik kuantan...yuhooooooo..nk jumpe anyau2 kesayangan hambe...tom tom, moon, memey, oyen, mokcik, kakak....

Oyen oooooo oyen....bile teringt ase nk pelempang jer minah ni sekor, abisssss anak2 yg bru lahir mati..dek kerana si oyen ni first time peknen n beranak, samapi anak sendri ngan tikus pong x dpt beza....arghhhhhh...pastu buat pose versi manje duk menepek kat Along, mintak simpati...

11 Feb 2012

Hafalan Shalat Delisa...

Salam sume...diharap sume sihat dan sentiasa berada di bawah lindungan Allah SWT selalu..Sudahkah anda berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW pada hari ni???Jom selawat same2 k...semoga kite tergolong dlm org2 yg mendapat syafaat dri Baginda kelak...aminnn..

Kat cni den nk kongsi pasal cite Hafalan Shalat Delisa yg den tgk smlm...ini adalah gara2 terpengaruh dgn Lalaa yg pomot2 cite nie...siyes ckp, den mmg kurang nk menengok cite2 ni..yg den layan sokmo adalah ceramah Ustaz Azhar Idrus...ntah nape, mlm tdi terase nk tgk kan, so tengok lah...

Ape nk dikate, jatuh air mataku tatkala menonton cite nie...simple, but intipatinya amatlah penting..ape intipati tu???ia adalah Solat..perkara pertama yang kita akan ditanya di akhirat kelak semasa hari perhitungan amalan..

Pada permulaan cite ni, bese2 jer..die tunjukkan bagaimana kemesraan ahli keluarga Delisa bersama Ummi Salamah(ibu Delisa), Kak Fatimah, Kak Zahra dan Kak Aisyah (kakak-kakak Delisa) dan  si Delisa ni mmpunyai masalah di mana, dia susah nk menghafal bacaan dalam solat..sehinggalah pada hari die mengambil ujian amali solat dan tsunami terjadi...kejadian ni mengambil kire waktu kejadian tsunami tahun 2004 di Acheh..bagaimana kekhusyukan Delisa membuat amali solat, tanpa tidak sedar keadaan sekeliling sehingga die dihanyutkan oleh badai tsunami, yg membuatkan dia kehilangan semua ahli keluarganya..Hmm kalau nak tau lebih, tengok sendiri ek...

Thanks Lalaa, coz introduce cite ni kat den..besttt..Cite ni based on novel written by Tere Liye..dan den pon dah pomot kat adik angkat den skang berada di Qatar utk menjadi "bibik" sementara utk kakaknyer..kah3..jgn marah Zabeed andai mu terbaca coretan ni..ape ke tidaknyer, asyik2 tgk Merlin, Merlin, Merlin..ntah ape yg best nyer tauuuuuuu..heheh

Yg peliknyer, kat Mesia ni susah betoi nk carik cite2 cmni kan..especially filem lah...yg banyaknyer cite2 hantu, cite2 gaduh2, cinta cintun..berpegangan, berpelukan sesama laki pompuan bukan muhrim, tanpa mengenal batasan hukum agama...nau'dzubillahi min dzalik..Kalau nk tgk cite2 yg mendidik jiwa dan rohani pon kne tggu event2 cm Maulidur Rasul ker, bulan ramadhan ker, Nuzul Quran ker, Awal Muharram ker..cm jadik musim jer..

K lah, den nk bersiap2 utk ke Mentakab ni, meneman jiranku utk event Maulidur Rasul di sana...

6 Feb 2012

My TTC Journey...

You're always on my mind...
From the time i wake up
Til i close my eyes
October 2008
Married to DH-long distance marriage(DH in S'gor, me in Phg)


January 2009
Started TTC


July 2009
Started BBT


May 2010
1st appt with OBGYN


June 2010
DH SA - perfect result (private lab in Shah Alam)
Clomid attempt #1 - 50mg(Day2-6)
Follicle tracking - only 1 egg- Normal BFN


July 2010
Clomid attempt #2 - 100mg(Day2-6)
No follicle tracking -Normal BFN

September 2010
Clomid attempt #3 - 100mg(Day2-6)
Follicle tracking - only 1 egg - Normal BFN
Requested for blood test & HSG- rejected by OBGYN(assumed just an ordinary hormonal prob)

January 2011
Changed to Shah Alam LPPKN (Family planning)
(Dr Ismail Thamby)
Done - HSG (query left blockage, right- OK, size-OK)
Done - Bloodtest came back normal
Done - repeat SA (poor result <10mil, low motility, morphology prob)- found out that result from previous lab was wrong
DH is advised to quit smoking, change to boxer and take Tongkat Ali supplement(asian ginseng)

April 2011
Repeat SA - worse than previous result
Mild varicocele bilaterally
DH continued Tongkat Ali supplement

July 2011
Repeat SA - got improvement with motility and morphology, count still low
Advised to go for IUI
Transfered case to Jln Raja Laut LPPKN for IUI
Will call LPPKN for IUI consultation when readied

September 2011
Clomid attempt #4 - 50mg (Day3-7)
No follicle tracking

Went to Manarah Islamic Treatment Center in Kuang, S'gor

October 2011
BFP!!! 27/10/2011 @ 3rd year of anniversary

November 2011
Beta hcg - did not double
Query ectopic - warded for 1 day
6 wks - only gest sac seen
10wks - sac collapsed, blighted ovum
Advised for S&C, waited
Asked for 2nd opinion in KSH-same result

December 2011
Agreed to proceed with S&C
30/12/2011 ERPOC @ 12wks & 5 days

February 2012
1/2/2012 1st menses after mc

5 Feb 2012

Law Kana Bainanaa Al-Habeeb ( لو كان بيننا الحبيب )



Assalamualaikum wbt...Di sini den nk ucapkan Salam Maulidur Rasul buat semua umat Islam di seluruh tanah air...

Pernah x kawan2 tonton rancangan kat Tv Al-hijrah, "Law Kana Bainanaa"...Masya Allah, best nyer rancangan tu...satu lagi Fattabiouni, cite tentang sunnah2 Rasulullah SAW..

Lagu Law Kana Bainanaa Al-Habeeb mmg best..menyentuh jiwa...Andainya kita bersama Baginda Rasulullah SAW...

Marilah kita berselawat ke atas junjungan Rasulullah SAW...

Allahumma Solli A'la Muhammad Wa a'la Alihi Wasohbihi Wabarik Wasallim..

Dalam suatu riwayat, Rasulullah S.A.W telah bersabda bahawa, Malaikat Jibril, Mikhail, Israfil dan Izrail
A.S, telah berkata kepadaku.

Berkata Jibril A.S. : Wahai Rasulullah, barang siapa yang membaca selawat ke atasmu tiap-tiap hari
sebanyak sepuluh kali, maka akan saya bimbing tangannya dan akan saya bawa dia melintasi titian seperti
kilat menyambar.

Berkata pula Mikail A.S. : Mereka yang berselawat ke atas kamu akan aku beri mereka itu minum dari
telagamu.

Berkata pula Israfil A.S. : Mereka yang berselawat kepadamu akan aku sujud kepada Allah S.W.T dan aku tidak akan mengangkat kepalaku sehingga Allah S.W.T mengampuni orang itu.

Malaikat Izrail A.S pula berkata: Bagi mereka yang berselawat ke atasmu, akan aku cabut roh mereka itu
dengan selembut-lembutnya seperti aku mencabut roh para nabi-nabi.

1 Feb 2012

A brand new day...hehehe...

Hmm ase cm lame jer den x cite pasal fertility friend kn..huhuhu..alkisahnyer, pas jer stop spotting after s&c aritu, den stat amik bbt balik, ini utk track bile my next cycle after miscarriage akn bermula....

Seperti yg dijangka, suhu rendah...menandakan hormon progesteron dah kurang kn...den anggap den dlm fasa pre-ovulation...dlm CD18 stat amik coz nmpk spotting cm dah nk abis...alkisahnyer, mase CD20, den dpt ase ovulation pain..perghh ketara giler..den ingt klu make love aka bd ms tu musti peluang cerah..ahaksss...den agak dlm 1-2 hari den akn ovulate dan seterusnya suhu akan menaik selepas tu.....
hmm asenyer dlm CD21 ovulation berlaku..

Jeng jeng jeng...dah agak arini akn peyet disebabkn suhu dah turun giler 36.12..yahoo, dan sememangnyer dah cecah 12 dpo, my usual luteal phase... so, mesti sehari pastu den dtg peyet nyer....kn betul...hehehe..xperimen berjaya...

Garis putus2 or straight line merah x kuar disbbkn ade hri yg x amik..wakaka....not enuff data..den ase, ovu day21 with coverline estimated at 36.25..






Well well well...i'm back to CD1 again...yahooo...can start my new TTC planning afterwards..syukur alhamdulillah...

28 Jan 2012

Kuching Trip - January 2012

Di sini den nk kongsikan pasal trip ke Kuching pada awal bulan ni...Den, hb, PIL...kami mmg dah niat nk bawak PIL gi jenjalan..trip ni dah dirancang bulan Jun 2011 lagi...ingat nk tunda tiket, tpi apakan daya x bleh...maklumlah, den baru jer pas S&C, opah lak baru jer meninggal...last2, terpakse gak ikut tarikh yg sebelum ni...

Day 1

Pas jer landing di Kuching, kami trus jer ke hotel penginapan kami di Sekama..mase sampai tu agak terkejut arr..sbb indah khabar dri rupa..dlm agoda.com tunjuk punyerlah lawaa..plak tu, kami dah tempah utk 2 mlm, dah siap bayar sume..ape nk dikate..duduklah jugak kat situ...ptg tu, trus jer kuar utk ker waterfront...

Di waterfront, kami jenjalan kat sane..pastu hb ajak naik bot utk jelajah sepanjang sungai..bayaran adalah RM20/person..







Ms tgh ronda2, pemandu bot pun byk berceritalah..plak tu, bleh plak diskas pasal tmpt mancing ngan hb..sabor jelah...hmm, pastu den tanya, mane nk cari kedai jual kek lapis sarawak yang popular tu..die ckp, kat seberang ni jer...Kek Lapis Dayang Salhah...kalau dri waterfront, ade bot penambang, rega rm0.50 kalau nak ke seberang..Ape lagi, mase hala nk balik tu, minta pemandu trus dropkan kami ke seberang..ahakssss..x payah naik penambang..hala balik jer kami naik penambang..kui3...

Lepas borong kek lapis, kami pi makan and kami singgah kat Parkson...pastu kami pon trus balik ke hotel kat Sekama...and trus wat keputusan utk gugel carik hotel yang berdekatan ngan waterfront..senang sket nk carik makan...last2 dapat ler penginapan di Harbour View Hotel..mujur ade kosong..hohoho...esoknyer pagi2 trus check out and pi register kat Harbour View Hotel...


Day 2

Pagi kul 8 lebih, kami check out and trus menghala ke Harbour View Hotel..pi register and trus breakfast kat hotel jek..pas breakfast, hb tanya kat kaunter pasal nk amik teksi ke Sarawak Cultural Village...pastu, receptionist tu ckp, diorg mmg ade wat trip trus dri hotel ke sana, pegi -balik sorang + tiket masuk adalah RM80/person...tiket masuk RM60...so, trus jek bayar utk kami berempat...by pukul 9.15am, van dah sampai...

Perjalanan ke Sarawak Cultural Village amik mase dlm 30-45minit jugak ler...sampai tertidur2 haaa dlm van..ahaksss...
















Hehehe..nampak x MIL den duk menari tu..hikhikhik...den malas nk join, just jalan2 jer...kitorg balik dri KCV dalam pukul 1.15pm..check in bilik kat HVH, rehat dan yg yg paling penting zzzzzzzzzzzzz..hikhikhik...ptg tu, PIL pi dating 2 org jer, kami x ikut..hahahah..malam jer kuar same2 pi dinner...hehehe....

to be continued.....

22 Jan 2012

Muhasabah Diri...Bacaan Dlm Solat


Hmm, dah berapa lame kite hidup???dan berape lame kite dah solat???Pernahkah kite ttggalkan solat???Tepuk dada tnya iman...

Arini nk share sket pasal bacaan dlm solat...kalau boleh bile kite solat, kite tahu apa yg kita baca...Jom kite tgkatkan ilmu, tambahkan amal...

Allahu Akbar
Allah Maha Besar

Doa Iftitah
Allah Maha Besar dan segala puji bagi Allah dengan banyaknya. Maha suci Allah sepanjang pagi dan petang. Aku hadapkan wajahku bagi Tuhan yang mencipta langit dan bumi, dengan suasana lurus dan berserah diri dan aku bukan dari golongan orang musyrik. Sesungguhnya solatku, Ibadatku, hidupku, matiku adalah untuk Allah Tuhan sekelian alam. Tidak ada sekutu bagiNya dan kepadaku diperintahkan untuk tidak menyekutukan bagiNya dan aku dari golongan orang Islam.

Al-Fatihah

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.
Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam.
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.
Yang menguasai hari pembalasan.
Hanya Engkaulah yang kami sembah dan hanya kepada Engkau kami mohon pertolongan.
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau kurniakan nikmat kepada mereka, bukan jalan mereka yang Engkau murkai dan bukan jalan mereka yang sesat.

Bacaan Ketika Rukuk

Maha Suci TuhanKu Yang Maha Mulia dan dengan segala puji-pujiannya.

Bacaan ketika bangun dari rukuk

Allah mendengar pujian orang yang memujinya.

Bacaan ketika iktidal

Wahai Tuhan kami, bagi Engkaulah segala pujian.

Bacaan ketika sujud

Maha suci TuhanKu yang Maha Tinggi dan dengan segala puji-pujiannya.

Bacaan ketika duduk di antara dua sujud

Ya Allah, ampunilah daku, rahmatilah daku, kayakan daku, angkatlah darjatku, rezekikan daku, berilah aku hidayah, sihatkanlah daku dan maafkanlah akan daku.

Bacaan ketika Tahiyat Awal

Segala penghormatan yang berkat solat yang baik adalah untuk Allah.

Sejahtera atas engkau wahai Nabi dan rahmat Allah serta keberkatannya.

Sejahtera ke atas kami dan atas hamba-hamba Allah yang soleh. Aku naik saksi bahawa tiada Tuhan melainkan Allah dan aku naik saksi bahawasanya Muhammad itu adalah pesuruh Allah. Ya Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad.

Bacaan ketika Tahiyat Akhir

Segala penghormatan yang berkat solat yang baik adalah untuk Allah. Sejahtera atas engkau wahai Nabi dan rahmat Allah serta keberkatannya. Sejahtera ke atas kami dan atas hamba-hamba Allah yang soleh. Aku naik saksi bahawa tiada Tuhan melainkan Allah dan aku naik saksi bahawasanya Muhammad itu adalah pesuruh Allah. Ya Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad dan ke atas keluarganya. Sebagaimana Engkau selawatkan ke atas Ibrahim dan atas keluarga Ibrahim. Berkatilah ke atas Muhammad dan atas keluarganya sebagaimana Engkau berkati ke atas Ibrahim dan atas keluarga Ibrahim di dalam alam ini. Sesungguhnya Engkau Maha Terpuji lagi Maha Agung.

Doa Qunut

Ya Allah, berilah aku petunjuk sebagaimana orang-orang yang telah Engkau tunjuki. Sejahterakanlah aku sebagaimana orang-orang yang telah Engkau sejahterakan. Pimpinlah aku sebagaimana orang-orang yang telah Engkau pimpin. Berkatilah hendaknya untukku apa-apa yang telah Engkau berikan padaku. Jauhkanlah aku daripada segala kejahatan yang telah Engkau tetapkan. Sesungguhnya hanya Engkau sahajalah yang menetapkan, dan tidak sesiapapun yang berkuasa menetapkan sesuatu selain daripada Engkau. Sesungguhnya tidak terhina orang yang memperolehi pimpinanMu. Dan tidak mulia orang-orang yang Engkau musuhi. Telah memberi berkat Engkau, ya Tuhan kami dan maha tinggi Engkau. Hanya untuk Engkau sahajalah segala macam puji terhadap apa-apa yang telah Engkau tetapkan. Dan aku minta ampun dan bertaubat kepada Engkau. Dan Allah rahmatilah Muhammad, Nabi yang ummi dan sejahtera keatas keluarganya dan sahabat-sahabatnya.

3 Jan 2012

Learn Live Hope


Wishlists for 2012...

Ya Allah..permudahkanlah segala-galanya bagiku..

Bile duk sorang2 gni, macm2 bende bermain di fikiran...jgn den meroyan plok di kala berpantang ni sudahlaaa...hahahaha..

Apa yg aku nk wat pada tahun ni...

i) Kuruskan badan - <60kg...ahakssss..yg ni payah nk buat, tpi yg nilah yg paling utama...

ii) Ubah imej - masih berfikir, imej mana nk guna..yg penting, tutup aurat tpi nmpk lebih profesional...maklumlah, siyes ckp baju den asyik rotate yg same jer dlm seminggu..buhsan..pastu i kje xde mekap2..bukanlah bermakna den nk bertabarruj..tpi cukuplah pi kje, org x nmpk pucat lesi jer, bibir kering..

iii) Kemas meja kat opis- keje dgn lebih sistematik..nk wat SKT, ABM awal2..so, xdelah kelam kabut..pastu nk tetapkan buku-buku khas utk agenda2 tertentu...oh nooo...terbayang tahap ke'busy'an nanti.yg penting "redah jer"

iv) Pegi honeymoon trip at least 4 bulan sekali ngan hubby.. - eventho 2 h 1 m, nk pegi jenjalan jugak...den plan, nk pegi Kuala Tganu, Tioman & Cherating...13hb ni trip pi kuching, but i take that as family trip sbb bawak org tua..nak daring lbih2 kne control, lagipon tgh berpantang...kui3

v) Beli rumah

vi) Baby 2012.. - ntah ler den nk isi ni as wish list or x..pas m/c ni, ase trauma plak...kengkadang ase cm xnak fikir..tpi kne fikir jugak..nway, just put it as last wish..ntah laaa...ada rezeki, adalah..tpi xnak meletakkan ni as beban plak...just go with the flow..

1 Jan 2012

Pengalaman S&C....


Hi sume...bertemu kembali kite yer..hik hik hikkkk...

Kat sini, den nk cite pasai pengalaman 3 hari 2 malam berada di wad dan seterusnya pengalaman s&c(suction & curretage)..huhu..alkisahnyer, den check in kul 8.30pagi 29/12..huhuhu..cm check in hotel plak ek..

huhuhuhuhh....cm beselah..cucuk branular, amik darah sume..pastu makan..kah3...sedap gak makan makanan spital..nurse and doc pn baik2 jer...pendek kate besh arr.

petang tu, jumpe doc bius, terangkan pasai bius..den kne GA, a.k.a bius penuh..x sedor lah mase s&c tu nanti...hubby sampai mase den tgu turn nk jumpe doc...huhuhu...bile nmpk hubby je, ase legaaaaaa sgt2...pas jumpe doc tu, hubby balik umah, n setelkan urusan die..kul 5 nyer plk die akan datang..huhuhu

pastu malam tu, kne amik darah sekali lagi utk test renal profile, sbb darah yg diamik paginyer telah tergumpal..ceitttttttt...pastu kne masuk ubat nk swuh berry, pendek kata nk swuh kosongkan usus ler...pengalaman yg klako, masuk 1 jer, dah terase, plak tu, nurse masukkan yg ke2..mencicit2 den blari masuk toilet..kah3..

30/12..uwaaaaaaaaaaaa tatuttttttttttt....den turn ke4...1st case, BTL..nk ikat peranakan..2nd case, s&c for 2nd time...2nd time, babe...casenyer sbb x abis kuar mase s&c pertama...uwaaa....3rd case...same cm den...mase nurse ckp, "puan, siap sedia yer...pasni giliran puan"....mesej hubby, swuh cepat dtg..last2..nama den dipanggil...hubby x sempat dtg sebelum tu...uwaaaaaaaaaaaaa...

pengalaman yg x dapat dilupakan....masuk dewan bedah..pindah dri katil ke katil ke katil bilik OT...takutttttttttt...dicucuk ubat ...diberikan oksigen...last2...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

sedor2 jer....bunyi tut..tut..tut...pastu terpandang katil sebelah..aikkkk..ni macam tempat den mula2 diletakkan mase sebelum masuk bilik OT..nape plok, duk sini lagi..aiseyyyyyyyyyyyy....pastu teringt nk pndang jam kat dinding...eh....dh kul 12.05 t/hari....tdi asenyer nk dekat kul 11pagi..pastu ade nurse dtg, tnyer kat nurse.."nurse, dah siap blom?"..nurse jwb, "dah siap dah"...ha....yahoooooooooooooooooo....dlm keterujaan dek kerana dah siap di"s&c"kan..tetibe terase kat tgn kanan, ade wayar..eh..wayar ape plok ni..rupe2nyer, kne branular belah kanan jugak..oh nooo..drip 2 2 belah tangan...

dekat kul 1 baru staf dtg amik....hehehe..sampai jer kat ward, sebelah kiri den masuk air, belah kanan masuk pitocin, utk kecutkan rahim dah kuarkan darah....huhuhuhuhu...

pastu, yg beshnyer........mak aka sinar (kawan forum ttc) dtg melawat..beshhhhhhhhhhhhh.....maka die telah melihat keadaan den yg serabai..pastu sembang2...hubby dtg, pastu kak sis dtg...ape lagi...tolong den tukar baju sume arrrr...berjejerrrrrrr darah kuar...

thanks, mak...atas buah2 yg diberi, kunjungan yg sgt2 berharga..thanks kak sis, sbb tolong den bersiap...

31/12...hari yg mendeborkan jugak....sbb hari tu adalah utk repeat scan, utk tau whether cuci abis or x....pagi2, kak miah dtg, bawa tosai n capati.yahoooooooooo..cedapnyer...pastu dlm kul 10 lebih,doc dah dtg, pas2 scan, alhamdulillah.......complete cuci........yayyyyyyyyy..leh balik...

dapat mc seminggu..........dan alhamdulillah, hari ni 1/1/12...darah dah spotting jek...balik shah alam utk berpantang.........

di kesempatan ni, den nk ucapkan terima kasih kat kawan2 yg bertanya khabar....sayangggggggg korang....pastu nk ucapkn ucapan terima kasih x terhingga buat hubby tersayanggg, atas penat lelah, pengorbanan yg x berbelah bahagi menjaga diri ini..huhuhuhu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...