31 Mar 2012

Vacuum (Part 1)

Bersawang doh blok ambe...huhuhu...(sambil sapu-sapu sawang)

Setelah berbulan-bulan x hapdet..arini jari jemari montoks ku rajin plok nk bjalan2 atas keyboard arini..layanssss..

Alhamdulillah...Syukur atas kurniaanMu Ya Allah...


Kalau korang refer post2 den yg sebelum ni, mesti tau yg den keguguran end of last year...1st peyet dtg february 2012....X sangka pada 1.4.2012 den dapat BFP...actually mase 28.3 tu dah nmpk faint line (kne juling arr mata sket)...betoi la org ckp within 3 months after dnc memg fertile...agaknyer waktu dnc, doc dah kuret lapisan2 yg x sihat kuttt...(agak-agak haku je nie..)

Ni adalah ff den LMP 1.3.2012



Lihatlah kelompangan ff ku ini..korang jgn ikut, kang den tarik tinge kang...hehehe...mase ni mmg niat nk amik bile kt pertghan cycle ajer...den saspek ovu maybe dlm 19 or 20hb 3 gitu..predict ajoooo...

Tup2...mase 15hb 16hb 4...den kuar brownishhhh..cuakkkk bebbbbb....17hb 4, trus balik kuantan, pi KSH, jumpe Dr Suraya...Dr Suraya pon ape lagiiiii, TVS la den....mase doc wat kuar alat tu dr miss V, mmg penuh brownish arr..Dr Suraya pon mase tu bgi chances 50-50 arr...klu ade rezki, adelah...next 2 week nyer kne repeat scan....

Nilah rupe scan pertama hakuuu...sile telengkan kepala anda...5w3d..EDD 10.12.2012



Dr Suraya swuh wat test Antenatal 1A screening arrr..utk rule out ade ape2 problem or x...mule2 tu, den ingt wat MOGTT je..minum air gula tu..rupenyer screening penuh...

Alhamdulillah, result ok...

GTT (Glucose Tolerate Test)
Fasting  4.6 mmol/L       After 2 hrs   6.3 mmol/L

Dek kerana spotting berkenaan, Dr Suraya bgi Duphaston...next 2 week nyer, jumpe balikkkk...

To be Continued


Dang Geun Song......

Hihihi....

Bile ckp pasai lgu ni, tringat cite korea My Girl...mase si Yoo Rin nyanyi lagu kat Gong Chan..wakakakaka...

Nak dijadikan cite, duk kerana berulang kali ulang tgk cite tu, cm buleh terhafal plok...Citenyer, mase wiken bbrp mggu lepas, duk nyanyi lagu tu kat dapur..pastu encik somi tanyer..lagu mendelah plok..semenjak tu, lagu ni mmg kerap den nyanyi mase klu call somi...terkekek mamat tu gelokkk...



Hmm...sket gi nk balik kuantan...yuhooooooo..nk jumpe anyau2 kesayangan hambe...tom tom, moon, memey, oyen, mokcik, kakak....

Oyen oooooo oyen....bile teringt ase nk pelempang jer minah ni sekor, abisssss anak2 yg bru lahir mati..dek kerana si oyen ni first time peknen n beranak, samapi anak sendri ngan tikus pong x dpt beza....arghhhhhh...pastu buat pose versi manje duk menepek kat Along, mintak simpati...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...