1 Jan 2012

Pengalaman S&C....


Hi sume...bertemu kembali kite yer..hik hik hikkkk...

Kat sini, den nk cite pasai pengalaman 3 hari 2 malam berada di wad dan seterusnya pengalaman s&c(suction & curretage)..huhu..alkisahnyer, den check in kul 8.30pagi 29/12..huhuhu..cm check in hotel plak ek..

huhuhuhuhh....cm beselah..cucuk branular, amik darah sume..pastu makan..kah3...sedap gak makan makanan spital..nurse and doc pn baik2 jer...pendek kate besh arr.

petang tu, jumpe doc bius, terangkan pasai bius..den kne GA, a.k.a bius penuh..x sedor lah mase s&c tu nanti...hubby sampai mase den tgu turn nk jumpe doc...huhuhu...bile nmpk hubby je, ase legaaaaaa sgt2...pas jumpe doc tu, hubby balik umah, n setelkan urusan die..kul 5 nyer plk die akan datang..huhuhu

pastu malam tu, kne amik darah sekali lagi utk test renal profile, sbb darah yg diamik paginyer telah tergumpal..ceitttttttt...pastu kne masuk ubat nk swuh berry, pendek kata nk swuh kosongkan usus ler...pengalaman yg klako, masuk 1 jer, dah terase, plak tu, nurse masukkan yg ke2..mencicit2 den blari masuk toilet..kah3..

30/12..uwaaaaaaaaaaaa tatuttttttttttt....den turn ke4...1st case, BTL..nk ikat peranakan..2nd case, s&c for 2nd time...2nd time, babe...casenyer sbb x abis kuar mase s&c pertama...uwaaa....3rd case...same cm den...mase nurse ckp, "puan, siap sedia yer...pasni giliran puan"....mesej hubby, swuh cepat dtg..last2..nama den dipanggil...hubby x sempat dtg sebelum tu...uwaaaaaaaaaaaaa...

pengalaman yg x dapat dilupakan....masuk dewan bedah..pindah dri katil ke katil ke katil bilik OT...takutttttttttt...dicucuk ubat ...diberikan oksigen...last2...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

sedor2 jer....bunyi tut..tut..tut...pastu terpandang katil sebelah..aikkkk..ni macam tempat den mula2 diletakkan mase sebelum masuk bilik OT..nape plok, duk sini lagi..aiseyyyyyyyyyyyy....pastu teringt nk pndang jam kat dinding...eh....dh kul 12.05 t/hari....tdi asenyer nk dekat kul 11pagi..pastu ade nurse dtg, tnyer kat nurse.."nurse, dah siap blom?"..nurse jwb, "dah siap dah"...ha....yahoooooooooooooooooo....dlm keterujaan dek kerana dah siap di"s&c"kan..tetibe terase kat tgn kanan, ade wayar..eh..wayar ape plok ni..rupe2nyer, kne branular belah kanan jugak..oh nooo..drip 2 2 belah tangan...

dekat kul 1 baru staf dtg amik....hehehe..sampai jer kat ward, sebelah kiri den masuk air, belah kanan masuk pitocin, utk kecutkan rahim dah kuarkan darah....huhuhuhuhu...

pastu, yg beshnyer........mak aka sinar (kawan forum ttc) dtg melawat..beshhhhhhhhhhhhh.....maka die telah melihat keadaan den yg serabai..pastu sembang2...hubby dtg, pastu kak sis dtg...ape lagi...tolong den tukar baju sume arrrr...berjejerrrrrrr darah kuar...

thanks, mak...atas buah2 yg diberi, kunjungan yg sgt2 berharga..thanks kak sis, sbb tolong den bersiap...

31/12...hari yg mendeborkan jugak....sbb hari tu adalah utk repeat scan, utk tau whether cuci abis or x....pagi2, kak miah dtg, bawa tosai n capati.yahoooooooooo..cedapnyer...pastu dlm kul 10 lebih,doc dah dtg, pas2 scan, alhamdulillah.......complete cuci........yayyyyyyyyy..leh balik...

dapat mc seminggu..........dan alhamdulillah, hari ni 1/1/12...darah dah spotting jek...balik shah alam utk berpantang.........

di kesempatan ni, den nk ucapkan terima kasih kat kawan2 yg bertanya khabar....sayangggggggg korang....pastu nk ucapkn ucapan terima kasih x terhingga buat hubby tersayanggg, atas penat lelah, pengorbanan yg x berbelah bahagi menjaga diri ini..huhuhuhu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...