28 Jan 2012

Kuching Trip - January 2012

Di sini den nk kongsikan pasal trip ke Kuching pada awal bulan ni...Den, hb, PIL...kami mmg dah niat nk bawak PIL gi jenjalan..trip ni dah dirancang bulan Jun 2011 lagi...ingat nk tunda tiket, tpi apakan daya x bleh...maklumlah, den baru jer pas S&C, opah lak baru jer meninggal...last2, terpakse gak ikut tarikh yg sebelum ni...

Day 1

Pas jer landing di Kuching, kami trus jer ke hotel penginapan kami di Sekama..mase sampai tu agak terkejut arr..sbb indah khabar dri rupa..dlm agoda.com tunjuk punyerlah lawaa..plak tu, kami dah tempah utk 2 mlm, dah siap bayar sume..ape nk dikate..duduklah jugak kat situ...ptg tu, trus jer kuar utk ker waterfront...

Di waterfront, kami jenjalan kat sane..pastu hb ajak naik bot utk jelajah sepanjang sungai..bayaran adalah RM20/person..







Ms tgh ronda2, pemandu bot pun byk berceritalah..plak tu, bleh plak diskas pasal tmpt mancing ngan hb..sabor jelah...hmm, pastu den tanya, mane nk cari kedai jual kek lapis sarawak yang popular tu..die ckp, kat seberang ni jer...Kek Lapis Dayang Salhah...kalau dri waterfront, ade bot penambang, rega rm0.50 kalau nak ke seberang..Ape lagi, mase hala nk balik tu, minta pemandu trus dropkan kami ke seberang..ahakssss..x payah naik penambang..hala balik jer kami naik penambang..kui3...

Lepas borong kek lapis, kami pi makan and kami singgah kat Parkson...pastu kami pon trus balik ke hotel kat Sekama...and trus wat keputusan utk gugel carik hotel yang berdekatan ngan waterfront..senang sket nk carik makan...last2 dapat ler penginapan di Harbour View Hotel..mujur ade kosong..hohoho...esoknyer pagi2 trus check out and pi register kat Harbour View Hotel...


Day 2

Pagi kul 8 lebih, kami check out and trus menghala ke Harbour View Hotel..pi register and trus breakfast kat hotel jek..pas breakfast, hb tanya kat kaunter pasal nk amik teksi ke Sarawak Cultural Village...pastu, receptionist tu ckp, diorg mmg ade wat trip trus dri hotel ke sana, pegi -balik sorang + tiket masuk adalah RM80/person...tiket masuk RM60...so, trus jek bayar utk kami berempat...by pukul 9.15am, van dah sampai...

Perjalanan ke Sarawak Cultural Village amik mase dlm 30-45minit jugak ler...sampai tertidur2 haaa dlm van..ahaksss...
















Hehehe..nampak x MIL den duk menari tu..hikhikhik...den malas nk join, just jalan2 jer...kitorg balik dri KCV dalam pukul 1.15pm..check in bilik kat HVH, rehat dan yg yg paling penting zzzzzzzzzzzzz..hikhikhik...ptg tu, PIL pi dating 2 org jer, kami x ikut..hahahah..malam jer kuar same2 pi dinner...hehehe....

to be continued.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...