4 Mar 2011

fertile focus....ovulation microscope..

hi sume..entry kali ni, koi nk cite pasai fertile focus..fertile focus ni adalah alat utk check air liur utk mengetahui samada nk dekat waktu subur atau x...bentuknya kecik jer, cm lipstick...kite letak air liur kite kat kanta tu...n tggu kering..bile dah kering, baru kite tengok..

kat cni, koi dapat carik kat youtube macamana nk gunakan ovulation scope nie...

 kalau korang perasan die amik air liur yg kat bawah lidah...nape agak2 nyer..sebenarnya die amik dekat kawasan yg dekat ngan kelenjar air liur iaitu sublingual gland...

tatacara nk tgk test:

make sure klu bleh pagi2 pas korang bangun tdo tu utk test..
kalau korang x sempat, waktu bese2 pon bleh..tapi pastikan 2-3 jam sebelum test, korg x makan, minum or berus gigi okies..takut interfere wif result..


 yang ni koi punyer...comey jer..cm lipstick..letak dlm purse..bleh dibawa ke mana sahaja..wahhhh..leh wat iklan nie..

pattern yg kita nk tgk adalah...

- ferning type..korg penah tgk x iklan fernleaf dlu..yg daun cm kat pokok tu...paten gtulah yg kite nk tgk...

koi dah pkai dah fertile focus ni..ternyata koi dapat tgk ferning type ni...perghhh..memg bertepatan dengan graf bbt koi skali...ferning type ni terjadi disebabkan oleh pengaruh hormon estrogen...kan mase kite nk ovulate, hormon yg akan bertindak balas adalah estrogen, di samping hormon penting iaitu luteinizing hormone (LH) kan..LH utk trigger ovulation...

koi dapat paten ni 2 hari lepas..arini dah x dapat paten camtu...suhu koi arini jauh...bile bace2, betullah..bile kite dah dapat tgk ferning type nie, bermakna within 24-72 hours, kite akan kemungkinan ovulate...

kelebihan kalau kite gune fertile focus ni, ia boleh digunakan sampai bile2...x macam OPK (ovulation predictor kit) strip..yg gune urine tu..dah ler lepas pakai kne buang, mahai plok tu....pastu plok, rumit...kne tadah urine bla bla bla...yg fertile focus ni, pas gune basuh jer..


arini koi dah day15...day13 n day14 koi dapat ferning type...mmg sebijik cm daun wei..lagi clear dri gambor yg atas tu wei....perghhhhhhhh..siap tunjuk kat hb plok tu...hb pon tgk same...jadik..kemungkinan koi dlm fertile phase skang...jeng3...


ooo..lupe nak bagitau kat korg...nk beli barang ni, korang leh search fertile focus...k, kat web nie, jual fertile focus gak..iwantababy.com.my..

feel free to visit the web..web ni bagus coz die ade jual brg2 utk ttc...korg jgn salah paham, koi xde kne mngena langsung dgn kedai online ni...nadaaaaaaaaaa.........hnya kebetulan waktu search, terjumpe web ni..harganya dlm lingkungan rm120...

banyak jenama sebenrnya microscope ni...alaa..cm henpon jugak...ade norkiah, sony ericsson dll kan..mcm tu jugak ler benda alah ni..kih3

k, selamat mencuba..sekian pesanan penaja..

2 comments:

  1. NK TRY LA...LA NI PERIOD DH SEMAKIN PULIH..PLAN NK START AMIK SUHU BLK...TP TERMO LAK HILANG..DH BERPINDAH RANDAH LA KATAKN...

    ReplyDelete
  2. saya baru je beli hari ni...awak buat masa CD ke berapa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...